Blad som blir fula.

Min ganska nya kalatea vissnar. Bladen rullas ihop och efter en tid skrumpnar de helt. Jag har skött den precis så som den rekommenderas att skötas.Bladen var så vackra när jag köpte den. Finns det något  att göra ??

Har den helt dött och ska bara kastas.
Marita

Kommentarer

 • Hej!

  Vad tråkigt att din kalatea inte mår så bra!

  Kalateor kan börja krulla ihop sina blad av flera anledningar, men jag kan ge några anledningar här:

  • För lite vatten: Typiskt för kalatean är att den trivs i fuktig jord. Att den då rullar ihop sina blad är växtens försvarsmekanism för att inte bli av med lika mycket vatten.
  • För kallt: Som en tropisk växt trivs den inte i kyla. Flytta den då bort från eventuella fönster som är kalla eller dragiga dörrar!
  • För torr luft: Åter igen då det är en tropisk växt vill den ha fuktig luft utöver värme! Testa då att spraya din kalatea emellanåt med en sprayflaska.
  • För mycket näring: Ett överskott av näring kan vara skadligt för din växt, så om du ger näring kan det vara värt att avstå det ett litet tag!
  • Ohyra: Växtvännens mardröm! Passa på att ta en närmare titt på din växt och se om du ser något som kryper där. Du kan läsa hur du blir av med de vanligaste ohyran här: Hur blir jag av med skadedjur på mina växter?
  Det finns även flera andra anledningar som kan orsaka att bladen rullar ihop sig, men då behöver man gå igenom uteslutningsmetoden. Du kan gärna skicka in bilder om du vill också så kanske vi kan ta en titt på vad som kan vara fel!
  Jennie Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din mejladress visas aldrig publikt.