Förvaring hortensia i kruka zon 4

Hej!
Har köpt fler olika hortensior av er i år. Alla är i kruka då de står på kolonin. Hur vinterförvarar jag de? Har tillgång till inglasat uterum. När ska de i så fall tas in?
Tack för svar!
Vänligen
Marie-Louise
Marie-Louise

Kommentarer

 • Hej Marie-Louise!

  Tack för din fråga.

  Hortensior behöver stå utomhus för att gå ner i vila under vintern och du kan öka chanserna för överlevnad genom att isolera krukornas sidor invändigt med bubbelplast, liggunderlag eller frigolit för att öka chansen.

  Tänk även på att ju större kruka du planterar i desto mer jordvolym, vilket i sin tur ökar chansen till överlevnad under vinterhalvåret. Du kan även försöka ställa krukorna under tex ett takutsprång eller bord eftersom kylan kommer ovanifrån och dämpas när det finns ett tak åt växterna.
  Miriam Trädgårdsmästare
 • Ok så att ställa in det i ett inglasat uterum utan värme är inte ett alternativ?
  Vänligen
  Marie-Louise
  Marie-Louise
 • Hej igen!

  Det beror förstås på hur ditt uterum är konstruerat. I ett inglasat uterum brukar det kunna värmas så att det blir riktigt varmt under soliga dagar så att skillnaden mellan natt- och dagstemperaturen blir väldigt stor när det är kallt ute. Det här brukar inte övervintrande växter uppskatta. Har man möjlighet att jämna ut temperaturen så att det är mindre skillnad mellan natt och dag så kan det absolut fungera.
  Hedvig Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din mejladress visas aldrig publikt.