Pelagoner blommar inte

Köpte 10 pelagoner av er och de växer men inga blom skott
Varför??!!
Beatrice

Kommentarer

 • Hej, Beatrice!

  Vad tråkigt att dina pelargoner inte satt knopp! Det kan finnas fler anledningar till varför en växt inte blommar:
  • Fel ljusförhållanden: Pelargoner trivs i ljust läge. Blir det för mörkt kan den då få svårt att sätta nya knoppar men får ändå nya blad. Det krävs däremot väldigt mycket skugga för att det ska börja märkas!
  • Näring: Blommande växter behöver rätt näring för att kunna sätta blommor. Får dina växter exempelvis massor av grön tillväxt och härligt gröna blad så kan det vara lite för mycket kväve i jorden. Det uppmuntrar växten att få mycket blad, men inte alls mycket blommor. Det finns istället näring specifikt för blommande växter, så testa gärna att vattna med sån näring!
  • Gamla blomstänglar: Något att tänka på när man har pelargoner är att man kontinuerligt behöver ta bort gamla överblommade stänglar. På så vis lurar man växten att tro att den inte blommat klart, vilket uppmuntrar ny knoppsättning.
  • Försenade blommor: Ibland när de blommor du hade blommat klart kanske växten inte hunnit sätta nya knoppar ännu. Med sol, näring och tålamod så bör den däremot sätta nya knoppar med tiden! Precis som i föregående punkt kan det vara värt att se sig om efter växtnäring för blommande växter.
  Hoppas det gav dig lite råd! Jag håller tummarna att dina pelargoner växer sig stora och tunga av blommor!

  Vill du göra en djupdykning har vi en artikel om pelargoner på vår hemsida här:

  Pelargoner - Så lyckas du
  Jennie Trädgårdsmästare
 • Hej
  Det verkar konstigt att 10 st pelagonier plantor att ingen har nya skott
  min balkong har egtermiddag sol
  Ochdom får vatten och näring
  Tacksam för svar
  Beatrice
  Beatrice
 • Hej igen, Beatrice!

  Om du vill skulle vi kunna göra en mer rättvis bedömning av dina pelargoner om du skickar lite bilder på hur de ser ut! Då kanske vi kan se om det är något som sticker ut som orsaken till varför de inte blommar!
  Jennie Trädgårdsmästare


 • Hej
  Här kommer bilder på pelagonier
  Beatrice
  Beatrice
 • Hej igen Beatrice!

  Tack för bilden.

  Jag kan inte se att något sticker ut gällande dina pelargoner såsom skadedjur eller näringsbrist. Pelargonerna står för mörkt och behöver mer ljus för att växa och producera blommor.

  Om du inte har den möjligheten på din balkong kanske du har ett soligt fönster som dom kan stå i istället. På balkongen kan du istället ha sommarblommor som trivs lite skuggigare, det skulle t.ex. kunna vara Tagetes, Lyckliga Lotta, Flitiga Lisa eller Snöflinga.


  Miriam Trädgårdsmästare
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.