Till senaste kommentaren

Hur tar jag hand om mitt träd innan den planteras om en vecka?

Hej! Jag köpte ett körsbärsträd hos er(skuggmorell). När jag kom hem uppstod  en omständighet som gör att jag inte kan planera trädet förrän om ca 1-1,5 vecka. Hur förvarar jag bäst mitt träd under tiden? Kan det stå kvar i omslaget och jag vattnar ordentligt eller skall jag rotslå det i jord så länge?  Vänligen Rolf
Rolf

Kommentarer

 • Hej Rolf!

  Tack för att du hör av dig!

  Det ska inte vara något problem att låta ditt träd stå i kruka tills det att du kan plantera den, även om den skulle må bäst att komma ned i jorden. Sånt händer ju ibland att saker kommer emellan.

  Det viktigaste är egentligen vatten. Se till att den inte torkar ut. Du kan självklart jordslå den för att den ska hålla fukten bättre (och få lite ny och fin näring på samma gång!) så det är helt upp till vilka möjligheter du har tills det att den ska planteras.

  Lycka till! ☀
  Jennie Trädgårdsmästare
 • Hej igen! Nu har jag planerat trädet, men......
  Jag köpte och betalade för ett körsbärsträd som heter Skuggmorell och skall klara zon5-6. Kassörskan tog loss märkningen för att scanna koden i kassan så den märkningen finns inte kvar. Däremot upptäckte jag när jag nu skulle sätta trädet att det fanns en annan märkning och då är det en annan sort, ett sötkörsbär som vill växa i zon 3. Så nu vet inte jag vad jag har för träd? Det var märkt med två olika märkningar. Bor i zon 5 så det är ju inte ok om nu mitt körsbärsträd inte är det jag trott att jag köpt.
  Hur kan jag avgöra vilken av märkningarna som var rätt?
  Vänligen Rolf
  Rolf
 • Hej Rolf!
  Skicka oss gärna ett mejl med ditt kvitto och bilder på trädet till kundservice@plantagen.se så kan vi se vad det är för träd du fått och skicka vidare ärendet vid behov.
  Hedvig Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din mejladress visas aldrig publikt.