Till senaste kommentaren

Varför växer inga blommer på mina Dahlior?

Hej. Det är så att jag nu har fått mina Dahlior att växa på höjden, men det är endast bladverket som växer, inga blommor syns till. Så jag undrar vad som är fel. Själva bladverket har vuxit rätt mycket och sticker nu upp nästan 1 meter. Men det är just bara blad och inga blomknoppar överhuvudtaget. Så jag undrar om något är fel.
Jag använde er planteringsjord och kogödsel och sen har jag vattnat lite då och då. Själva plasthinken som allt ligger i finns i ett plast växthus som jag också köpte hos er. Hoppas ni kan hjälpa mig att reda ut det här. Tack på förhand.
Céline

Kommentarer

 • Hej Céline!

  Att dina dahlior inte blommar kan bero på en rad olika saker så det är svårt att ge exakt orsak till problemet.

  Oftast beror det dock på att man ger växterna lite för mycket näring. Speciellt kväverikt gödsel ger en kraftig och tät, men blomlös, växt.

  Det kan också bero på att den står fel och att växtplatsen alltså stör den för mycket för att den ska orka producera blommor. Det kan vara allt från vattenmängd, krukstorlek eller solmängd.

  Man får testa sig fram och försöka se vad som ger effekt helt enkelt.
  Miriam Trädgårdsmästare
 • I mitt fall fick jag veta att jag borde flyttat plantor när de vuxit ut för dahlior kan inte stå så tätt,hade bara blad och inga blommor men nu vet man till nästa gång.
  Eva

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din mejladress visas aldrig publikt.