Till senaste kommentaren

Växter som inte är giftiga för katt eller hund?

Jag ska handla nya växter men är rädd att mina husdjur ska börja tugga på giftiga blad. Vilka växter kan jag köpa som de kommer tåla?
Plantagen

Kommentarer

 • Det är alltid väldigt trevligt att få hem lite nya växter, men är lite knepigt för oss att ge råd om vilka växter som är giftiga eller ok för djur då vi inte har toxikologisk kompetens.

  Jag kan tipsa dig om att kolla lite bland djurägarorganisationer eller att kontakta en veterinär. Jag hittade även dessa länkar som kommer från en trovärdig källa, men så klart inget vi på Plantagen kan gå i god för. Vill du vara helt säker på att din pälskling inte far illa i hemmadjungeln eller trädgården rekommenderar jag dig att kontakta en veterinär innan du handlar nya växter.

  Agria: Farliga Växter för Katten

  Agria: Farliga Växter för Hunden
  Jennie
 • har ni bilder på växter eller förslag här i shoppen för att se snabbare vad man kan köpa för växter till katt istället för en lång textlista?
  sofie
 • Hej Sofie!
  Det enda vi har som är för katter är Kattgräs. De brukar också gilla kantnepeta som är en "kusin" till kattmynta. I övrigt är det svårt för oss att delge vad som är giftigt och ej till katter eftersom vi inte besitter den expertisen. Det har veterinärer bättre koll på.
  Hedvig Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din mejladress visas aldrig publikt.