Vintertålig krukväxt till uterum

Hej! Vad ska jag satsa på för stor, fin växt till vårt uterum som klarar att stå kvar i det oisolerade, kalla uterummet även på vintern? Gärna vintergrönt! MVH/ Fia
Fia

Kommentarer

 • Hej Fia!

  Att ha en växt som dels klarar av att stå i ett varmt utrymme under sommaren men som dessutom ska klara sig under vinter är tyvärr svårt.

  Jag skulle råda dig att antingen ha växter där ute under vår och sommar som du sedan vinterförvarar i ett utrymme där det håller sig runt nollan eller att du införskaffar en frostvakt/isolerar utrymmet för vintern. Då skulle du kunna ha medelhavsväxter såsom olivträd, citrusväxter eller lagerträd som skapar en jättefin och exotisk atmosfär att vistas i.

  Hoppas mina svar kan hjälpa!
  Miriam Trädgårdsmästare
 • Jag undrar också liknade men vad är en frostvakt. Hur isolerar jag de växter jag planterat i krukorna på uteplatsen? Går det?
  Annola
 • En frostvakt är en sorts apparat med en termostat som hjälper till och värmer upp utrymmet så att det inte blir under den temperatur som man ställt in. En sorts enklare element+fläkt skulle man kunna säga.

  Det är alltid en chansning när det kommer till att få växterna att överleva vintern i kruka. Du kan isolera krukornas sidor invändigt med bubbelplast, liggunderlag eller frigolit för att öka chansen. Har man redan planterat och inte isolerat insidan kan man isolera utsidan under vintern. Tänk även på att ju större kruka du planterar i desto mer jordvolym, vilket i sin tur ökar chansen till överlevnad under vinterhalvåret.
  Hedvig Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din mejladress visas aldrig publikt.