Äppelträd angripet?

Köpte ett familjeträd (äpple) hos er för någon månad sedan. Verkade initialt trivas väldigt bra, kom ganska omgående ganska mycket bra löv, men nu sen någon vecka tillbaka börjar löv efter löv få som bruna "gångar" och de som gått mest ser ganska vissna ut. Inte sett någon insekt på löven utöver lite myror som kryper på trädet. Vad kan det vara och hur kan jag rädda trädet? Se bifogade bilder.

Med vänliga hälsningar
Sebastian

Sebastian

Kommentarer

 • Hej!

  Oj, det ser ut som att ditt äppelträd blivit angripen av någon form av minerarlarv! Dessa larver äter sen gångar i bladen men det är ytterst sällan som de orsakar större skador.

  Det är svårt att behandla detta med medel. Det finns nematoder som äter dessa, men det är tyvärr inget vi har i sortiment för närvarande. Istället så blir det bäst om du bara plockar bort angripna blad. De brukar också "knyta ihop" bladen när de ska bygga bon och du bör ta bort dessa med.

  När du plockat bort dessa kan du kasta dem i soptunnan. Undvik att kasta den i komposten!

  Resten av trädet brukar inte ta skada av dem och så länge du får bort de värsta bladen så kommer de med tiden försvinna! Hoppas den hämtar sig snabbt och växer sig stor med mycket god frukt! :-)
  Jennie Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din mejladress visas aldrig publikt.