Är trips köldkänsliga?

Hej! Jag verkar ha fått trips på ett par växter, och jag håller på att spreja och bada dem för fullt + har beställt nyttodjur för att förhoppningsvis komma åt det mesta. Men så slog det mig att det ju börjar bli lite svalare på nätterna nu! Jag har ju läst att trips gillar det varmt och torrt, men hur varmt är "varmt" och hur kallt ska det blir för att de inte ska trivas eller rent av dö? Skulle det ha någon effekt att ställa ut växterna om nätterna, eller är det större risk att växterna dör/tar skada innan tripsen?

Tack på förhand!
Maggan

Kommentarer

 • Hej Maggan!

  Vad tråkigt att höra att dina växter har fått dras med trips!

  Gällande kylan och huruvida tripsen kommer att klara sig eller ej blir svårt för mig att säga exakt. Det finns nämligen en massa olika tripsarter, många med helt olika gränser till vad de tål och inte.

  Vissa lever naturligt i vår miljö och då klarar de klimatet utan problem. Växthustrips är känsligare, men behöver nog mer kyla än vad de flesta inomhusväxter tål, så det är inte en lösning jag kan rekommendera utifall det blir så kallt att växten tar skada.

  Men som du nämnt trivs trips där det är varmt och torrt, så det aningen svalare och fuktigare utomhusklimatet kan försvaga angreppet, men får inte nödvändigtvis bort det.

  Jag kan därför tipsa dig att fortsätta med behandlingen du redan gör. Det är också en väldigt god idé att ge nematoder och andra nyttodjur ett försök! För att ytterligare minska risken att tripsen kommer tillbaka kan jag även råda dig att öka avståndet mellan dina växter där hemma, samt att torka bort eventuellt damm från bladen och kring växten.

  Lycka till!
  Jennie Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din mejladress visas aldrig publikt.