Balkongblommor i österläge

Hej! Vilka balkongblommor skulle ni rekommendera när man har balkong i österläge? Vi har sol på morgonen fram till ca 12-13
Johanna

Kommentarer

 • Hej Johanna!

  Utifrån vad du beskriver så är det ändå lite sol på balkongen, men kanske inte så himla mycket. Halvskugga, mer eller mindre. Är det en inglasad balkong eller är det öppet?

  Gällande vad för växter som skulle passa så klarar det mesta som inte är soldyrkande en sådan plats. Vad är det i övrigt du är ute efter? Något blommande, hängande, eller är det en större kruka som kan ha något med mer höjd?

  Nu framåt våren har du ganska fria tyglar på det mesta när det kommer till säsongsblommor. Penséer, vårlökar, gyllenlack och murgröna. Du hittar även fler förslag på vår hemsida här: Rivstarta våren – satsa på frosttåliga vårblommor.

  På sommaren börjar du kunna bredda vilka säsongsblommor du kan ha. Pelargoner är ju klassiker, fast om det inte blir tillräckligt ljust så är risken att den inte kommer till sin fulla rätt. Annars har du lite olika andra förslag på hemsidan här: Sommarblommor för alla lägen.

  Kom ihåg att många växter kan tycka att det blir lite tufft om balkongen är inglasad, då värmen snabbt stiger. Lufta därför noga under de varma sommarmånaderna.

  Hoppas att det gav lite inspiration!
  Jennie Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din mejladress visas aldrig publikt.