Familjeträd

Hej!
Jag undrar om era familjeträd som ni säljer alla är med tre lika inympade sorter eller om de finns flera varianter i en och samma butik?

Jag har också läst att tex sorten Sävstaholm inte rekommenderas i södra Sverige då den lätt angrips av mjöldagg och skorv men ändå säljs denna sort i butik i Malmö som en av tre på familjeträdet, hur kan det komma sig?
Emma

Kommentarer

 • Hej Emma!

  Det är ungefär 10 olika kombinationer av sorter och varje familjeträd har 3 olika sorter och det varierar under säsongen vilka som finns i lager. De säljs dessvärre som samma artikel så att jag kan tyvärr inte se vilka som finns var. Hör direkt med din butik för att höra vilka sorter de har på sina familjeträd just nu.

  Vad gäller Sävstaholm så blir det som bäst i zon 2-6 eftersom det i zon 1 mognar snabbt och blir mjöligt. Det är resistent mot fruktträdskräfta och är pollenlämnare till många andra sorter vilket gör det till en bra del av ett familjeträd. Andra vanliga sorter är Katja, Filippa och Aroma.
  Hedvig Trädgårdsmästare
 • Hej,
  Om jag beställer ett familjeträd idag,
  vilka sorters äpplen får jag då?
  Magnus E
 • Hej Magnus!

  Eftersom det kan finnas lokala skillnader ber jag dig vänligen att i stället ta kontakt med valfri butik för information om vilka sorter som finns på familjeträden just där. Kontaktuppgifter till alla våra butiker finner du här.

  Jag vill även flagga för att det just nu är väldigt högt tryck i våra butiker då många vill handla till trädgårdsarbetet. Det kan därför vara svårt för personalen att hinna svara snabbt i telefon och på mejl. Du får dock alltid svar direkt om du besöker butiken.

  Önskar dig en trevlig fortsatt dag.
  Hedvig Trädgårdsmästare
 • finns päron son familjeträd
  Bengt i norduppland
 • Hej Bengt!

  Vi har dessvärre inte päron som familjeträd i årets sortiment.
  Miriam Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din mejladress visas aldrig publikt.