Till senaste kommentaren

När ska jag plantera om min Fläder 'Black lace' i kruka?

Hej

Förra året köpte jag en fläder av sorten black lace. Pga
att jag bor i lägenhet så valde jag att plantera den i en stor kruka. Den har överlevt vintern och ska snart till att blomma. Det jag undrar är följande:

1. Om jag ska plantera om den till en större kruka, när är det bäst att göra detta?
2. Den får lite eftermiddagssol och jag har noterat att den liksom "vissnar till" när den stått ett tag i solen och när det blir skugga så piggnar den till igen. Detta trots att den har bra fukt i jorden och har tänkt jorden med täckbark för att den ska behålla fukten. 
Jag undrar om detta är normalt och om inte vad det kan bero på? Jag har läst att sorten trivs i sol och inte gillar att torka ut, vilket den heller inte gör. Men jag vet också att det finns en del växter som normalt slocknar till I solen och sen piggnar till sig.
Matilda

Kommentarer

  • Hej Matilda!

    Så kul att din fläder är till att blomma.
    Omplantering sker bäst på våren inför en växtsäsong. Jag skulle rekommendera att plantera om den nästa vår. Vad gäller att den säckar ihop i solen så har jag aldrig varit med om det. Det kan ju vara att det blir lite torrt eller att den helt enkelt fortfarande inte har tillräckligt med rötter för att hålla spänsten i solen. Så länge den återhämtar sig när den hamnar i skugga så skulle jag inte oroa mig. Prova att vattna igenom den ordentligt och se om det blir någon skillnad.
    Hedvig Trädgårdsmästare
  • Tack för tipsen 😃
    Matilda

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din mejladress visas aldrig publikt.