Gula blad på Monstera

Hej, Jag har två Monsteror, en jag köpt hos er och en jag ärvt från min bortgångna mamma. Den jag köpt hos er står i mitt ena fönster och får vara direkt som på morgonen och den jag ärvt från mamma står uppe på en bokhylla. Båda har nu fått gula blad och ser lite ledsna ut. Dom har fått ordentligt med vatten. Har ni någon idé om vad jag gör för fel och hur jag ska få dem att må bra igen? Tacksam för hjälp!

Kommentarer

 • Hej James!

  Jösses det var en stor monstera du hade där vid fönstret! Och vad fint att du fått kvar den andra monsteran från din mor.

  Det ser ut från bilderna som att det kan vara ljusbrist (för den lilla) och bevattning (för dem båda) som kan vara grunden till varför de inte mår så bra.

  Monstera trivs ljust i lätt fuktig jord, men den får inte vara blöt och kan faktiskt lätt torka ut utan att växten tar skada. Det är därför det är viktigt att kolla jorden nån gång emellanåt då flera olika saker kan göra stor skillnad i hur mycket vatten växten behöver. Vattna då gärna lite mindre, men mer ofta och känn varje gång på jorden.

  Peta ned ett finger nån centimeter i jorden för att känna på den innan du vattnar. Du kan även med fördel fukta plantan med jämna mellanrum genom att spraya bladen med vatten - gärna några gånger i veckan under vinterhalvåret, då luften blir torr.

  Den lilla tror jag sen mår bättre att komma närmre ett ljusare fönster eller i alla fall få växtbelysning då monstera trivs på ljusa platser utan direkt sol. För att komma till sin fulla rätt där bladen sen blir större kan mer ljus också hjälpa.

  Lycka till och hör gärna av dig om du har något annat du vill fråga om!
  Jennie Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din mejladress visas aldrig publikt.