Till senaste kommentaren

Gula och torkade blad på finkalathea "sanderiana"

Hej! Min finkalathea har ända sedan jag köpte den fått gula blad längst ut som sedan gjort att hela bladet torkat😔 Vad beror dethär på? Vad är det jag behöver förändra för att rädda plantan?
Tack på förhand!

Kommentarer

 • Hejsan!

  Jag skulle tro att detta beror på ojämn bevattning. Kalateor är riktigt kinkiga när det kommer till skötsel nämligen och flera tycker att de är riktiga divor.

  De vill ha ständigt lätt fuktig jord men det får aldrig bli helt blött och det är viktigt att den inte heller torkar för mycket. Därför är det väldigt viktigt att man känner på jorden innan man vattnar den för att känna just hur fuktig jorden är. Det är också bra att man kollar ofta, samt vattnar flera gånger med mindre vatten än några få gånger med mycket vatten.

  Du kan även med fördel duscha bladen med jämna mellanrum. En sprayflaska med vatten bredvid plantan brukar vara ett lätt sätt att komma ihåg då man kan ordna det i förbifarten. Undvik också att använda vatten med mycket kalk. Bor du i ett område som har mycket kalk i vattnet kan det vara bra att endast vattna och duscha plantan med ex. regnvatten.

  Hoppas att din kalatea återhämtar sig!
  Jennie Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din mejladress visas aldrig publikt.