Krukor och ohyra.

I november fick jag problem med hopptjärtar. Slutade med att jag kastade krukväxterna och ställde ut krukorna på balkongen. Så det jag undrar är. Finns det en risk att det finns ägg kvar i krukorna, som kan kläckas när de kommer in i värmen? Går de i dvala? Hur gör jag för att krukorna garanterat ska vara fri från hopptjärtar och ohyra? Hjälper det att låta dem stå i en hink med vatten och diskmedel under några dygn?
Orolig.

Kommentarer

 • Hejsan!

  Hoppstjärtar trivs endast om det är hyfsat varmt och i fuktig jord. I ditt fall tolkar jag det som att krukorna stått utomhus utan växter och jord. Om så är fallet ska detta räcka och inga fler åtgärder behövs.

  Däremot kan man diska ur krukorna med grön eller gulsåpa för att få bort gamla jordrester och helt enkelt få en fräsch kruka att plantera nytt i.
  Miriam Trädgårdsmästare
 • Det var lite jord kvar i krukorna när jag ställde ut dem. Inte mycket men hade bara torkat ut dem med papper. Räcker det ändå att bara diska dem med såpa?
  Orolig.
 • Hej!

  Det ska räcka att du diskar ur dem noga så att det inte är några jordrester kvar! Ohyran i fråga lever i jorden, så bara du får krukan ordentligt ren ska det gå bra.

  Lycka till!
  Jennie Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din mejladress visas aldrig publikt.