Luktärt

Jag ska plantera ut luktärt i stor kruka. Har förstått de som att dom ska ha planteringsjord då, dom står just nu i såjord. Vad är de för gödsel eller näring man ska ge dom och när?
Undrat samma när man planterar ut gurka, vad som behöver för att klara sig i stor kruka?
Camilla

Kommentarer

 • Hej Camilla!

  Tack för ditt meddelande och din fråga.
  Ja, när du planterar om dina luktärter är det hög tid för planteringsjord. Det går till och med att så direkt i planteringsjord om man vill. När det sedan handlar om att göda under säsongen så kan du enkelt använda en flytande näring och använda upp till varje gång du vattnar. Ju mer blommor, ju mer näring behöver plantan. Vänta några veckor efter att du planterat om dem eftersom planteringsjorden innehåller näring. När plantorna är unga kan du sedan ge näring en gång i veckan eller en gång varannan vecka och sedan öka på ju större plantan blir.

  Gurka behöver du vänta med att plantera ut tills temperaturerna blivit mer stabila. Gurka tål inte frost och gillar inte temperaturer under 8-10grader. Du behöver ha en så stor kruka du har och jag skulle rekommendera att använda Ört- och grönsaksjord och tomatnäring. Tänk på att vänja gurkan vid utomhus. Låt den gärna stå i skuggan några varma dagar innan du sätter den i delvis sol och sedan i full sol. För stark sol när den inte är van kan bränna de känsliga bladen.

  Lycka till med din odling och återkom om du får fler frågor.
  Hedvig Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din mejladress visas aldrig publikt.