Nemablom

Hej!
Kan man på något sätt "döda" nematoiderna efter att man behandlat blommorna med dessa? Genom torka, övernattning t.ex.? 

Jag har fortfarande sett sorgmygg 1 v efter behandlingen men har läst att de efter 2 v ska vara borta. Kan det hända ändå att man måste behandla ytterligare 1 gång? Jag vet inte hur lång livscykel nematoiderna har? 

Hälsningar Anna
Anna

Kommentarer

  • Hej Anna!

    Tack för frågan. Nematoder kan dö vid höga temperaturer (+30 grader) minusgrader och torka. De är även känsliga mot solljus. De behöver sorgmyggans larver för att kunna föröka sig och från att de lägger ägg i sorgmyggans larv. Om det inte längre finns sorgmyggelarver i jorden kommer Nematoderna alltså dö bort naturligt efter ett tag. De kan leva ganska länge, men beroende på datumet på påsen, skulle jag säga ungefär en månad i rumstemperatur.

    Om problemet med sorgmyggor återstår, dvs, att det läggs nya ägg i jord var det inte finns nematoder, kan en upprepad behandling vara bra, men för en ny generation av nematoder att kläckas tar ungefär 10 dagar. Rekommenderar även att samtidigt försöka fånga de vuxna sorgmyggorna med klisterlappar för att minska risken för att behöva göra en behandling till.
    Nadja Hortonom

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din mejladress visas aldrig publikt.