Till senaste kommentaren

Jag har fått ogräs på min grusade uppfart, hur går jag tillväga?

På vår nygrusade uppfart & parkering har det börjat växa en massa små skott med två blad. Det växer även i gruset nära vårt nybyggda hus. Det kryllar av dem överallt.
På ena bilden har jag råkat tappa ut jord från en påse och då tog det fart direkt. Behöver hjälp med att identifiera vad detta är samt hur jag kan få bort detta. Tack på förhand.

Josephine

Kommentarer

  • Hej Josephine!

    Det är väldigt svårt att artbestämma det som växer eftersom de bara kommit upp med sina första två blad, även kallade hjärtblad. För att säkert veta skulle jag behöva se en växt med bladen som kommer näst men jag rekommenderar dig att rensa bort ogräset innan dess.

    Ogräsrensning i grus är en konst och det finns många olika varianter att göra det på. Fröogräs kommer alltid att komma och finnas i en gruslagd yta. Du kan till exempel välja att kratta eller ogrässkyffla din grusgång regelbundet, på så vis hinner inte fröogräs gro och rota sig. Kratta gärna innan eller på en solig dag så dör de små plantor som grott när de tappar kontakt med fukten i gruset. Har du inte några andra växter i närheten kan du använda till exempel Ogräsnix.
    Hedvig Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din mejladress visas aldrig publikt.