Till senaste kommentaren

Papegojablomma får inte fler blad

Hej! Min papegojablomma får väldigt sällan nya blad, ca 2 per år. Och när de kommer delar de sig och vecklas inte ut helt. Vad tror ni är fel? Och de döda bladen jag tagit bort, gör jag rätt när det blir såhär längst ner? Tack på förhand. Mvh Lotta 

Kommentarer

 • Hej Lotta!

  Vad tråkigt att din papegojblomma inte verkar må så bra!

  Utifrån vad jag kan se på bilderna så tror jag att det har med bevattning att göra - kanske även lite med luftfuktigheten.

  Strelitzian är en tropisk planta som trivs bäst i hög luftfuktighet med ständigt lätt fuktig jord. Den vill även gärna stå i mycket indirekt ljus, det vill säga mycket ljus utan att solen skiner direkt på den.

  Om den då inte får tillräckligt med vatten och att den tidigare inte fått jämn fuktighet så kan bladen börja få svårt att öppna sig. Blir det väldigt torrt eller soligt kan bladen också krulla sig för att bevara så mycket fukt som möjligt.

  Mitt förslag är då att hålla ett extra öga på plantan och hur torr/fuktig jorden är. Vattna också hellre lite mindre men oftare, dock är det värt att komma ihåg att det är en redigt törstig växt så kolla jorden med jämna mellanrum.

  Du kan också spraya plantan med vatten några gånger i veckan (gärna mer under vinterhalvåret) för att luftfuktigheten ska hållas hög och så bladen inte torkar allt för mycket.

  Lycka till!
  Jennie Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din mejladress visas aldrig publikt.