Till senaste kommentaren

Vad för jord ska jag välja till zucchini?

Hej! Jag ska så gul zhucchini på min balkong i en stor kruka och vill veta vilken jord som är bäst att köpa (och varför)? Tusen tack på förhand!
Michelle

Kommentarer

 • Hej Michelle!

  Tack för din fråga! Är planen att direktså din zucchini eller tänkte du förså den?

  Om du tänkt förodla inomhus är mager såjord en bra början för att plantan ska få ett stadigt rotsystem och en fin start. Därefter kan du omplantera den i Ört- och grönsaksjord, som är fullpackad med näring som kommer sätta fart på blad- och blombildningen. Den är nämligen framtagen för att ge ätbara växter just den näringen den behöver för att växa sig riktigt fin och stark.

  Ört- och grönsaksjorden kan du annars direktså i om du tänkt testa det. Då får du en lite senare start men en mer kraftig planta med tiden.

  Lycka till!
  Jennie Trädgårdsmästare
 • Tusen tack för snabbt svar!
  okej då vet jag mina olika alternativ! Fungerar dettapå alla grönsaker, eller mest zhucchini?
  mvh
  Michelle
  Michelle
 • Hej Michelle!

  Jadå, det ska fungera på det mesta som odlas för att vara ätbart. Vi har däremot lite andra sorters jordar som är mer skräddarsydda för vissa växter.

  Ört- och grönsaksjorden fungerar mer eller mindre för allt och är KRAV märkt. Tomat- och chilijorden är specialanpassad för just de växterna men kan självklart användas till mer. Medan den inte är KRAV-märkt så är den mineralgödslad, vilket gör den bra för växter som kan vara känslig för vissa medel som annars kan finnas med i naturgödslad jord.

  Lycka till! ☀
  Jennie Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din mejladress visas aldrig publikt.