Stora krukor uteplats

Hej! Jag har en uteplats där jag vill ha tex två krukor 50 cm i diameter med två växter som bildar lite insynskydd med är också trevliga. Bör bli  ca 120-140 cm höga. De ska ju helst överleva också med hjälp av inpackning under vintern. Jag har fått råd från er på syren eller tuja. Tuja är trist och jag har upptäckt att syren är min dotter allergisk mor. Har ni tips på två andra växter. Bor i Göteborg. Platsen har sol efter lunch   Tar gärna emot råd vilka krukor man ska. Och jord
Med vänlig hälsning, Anette
Anette

Kommentarer

 • Hej Anette!

  Trevligt att du hör av dig!

  En tumregel när man planterar en växt i kruka och planerar ha den där året om är att mer jordvolym ger mer skydd. Det kan därför vara en bra idé att hitta en kruka som är så stor som möjligt för att säkra så mycket isolering som möjligt. Att sedan isolera krukan under vintern är sen en jättebra plan.

  Men till förslag kan jag rekommendera spirea, slånaronia 'Viking', vipphortensia, prakttry, lagerhägg och snöbollsbuske. Var noggrann med att se så det är en sort som inte blir så stor, samt att den trivs i den zon du bor i.

  Hoppas det är till hjälp!
  Jennie Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din mejladress visas aldrig publikt.