Ta bort plymspirea och humle

Hej!
Vi har flyttat till hus och på tomten finns ett flertal plymspireor och humle som troligtvis växt här i 40 år. Jag försökte idag ta bort en spirea och en humleplanta men det var otroligt djupa och många rötter. Måste jag få bort ALLT för att kunna plantera annat där? Planterade en vipphortensia jag köpte hos er förra veckan, men det kanske är en dum idé att plantera nåt där över huvud taget?!
Mvh Alicia
Alicia

Kommentarer

 • Hej Alicia!

  Trevligt att du hör av dig!

  Hm, plymspireor kan vara riktigt jobbiga att handskas med när de väl etablerar sig. Så mellan dem och humlen tror jag att det är plymspirean som kommer vara ett större problem - men inte omöjligt!

  Mitt förslag är egentligen att försöka gräva upp så mycket som du kan, eller som det bara går. Det blir ett hästjobb, men väl värt mödan när man ser till att det innebär mindre jobb framöver.

  Har du tur så får du även med dig alla livskraftiga rötter, medan resten vissnar bort. Eftersom kan du plantera annat där som kväver ut resten, samt plocka bort det du ser kommer tillbaka själv. Var envis! Håller du efter planteringen bör du med tiden bli av med dem då de rötter som är kvar tröttas ut.

  Annars kan du täcka ytan med markduk i ett par år. Du kan såklart då göra ett hål för din vipphortensia, men kom ihåg att vattna noggrant och se till att det inte smiter upp några nya skott runt plantan.

  Lycka till!
  Jennie Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din mejladress visas aldrig publikt.