Till senaste kommentaren

Hur ska jag använda tomatnäringen jag köpt?

Hej, jag har köpt en flaska tomatnäring från er (lägger till länk längre ner). Jag har tomatplantor i ganska små krukor, ca 10-14 cm och kommer inte kunna plantera ut dom i sina slutkrukor förrän när de ska ut. När är det en bra tid att sätta ut dom (krukor i söderläge vid en vägg)? Jag bor strax utanför Uppsala i zon 4. Och, hur ofta kan jag gödsla med flaskan jag köpt hos er nu innan jag kan plantera om dem? Det späds ju ut en del och växterna är ca 30-50 cm höga nu.

Tack för svar.
/Evelina

Kommentarer

 • Hej Evelina!

  Tomater gillar inte temperaturer under 8 grader så vänta tills dess att nattemperaturen tagit sig stabilt över 8 grader innan du planterar ut dina tomatplantor.

  Vad gäller näring så kan du välja att ha en lite starkare lösning ungefär en gång i veckan eller svagare lösning varje gång du vattnar. Är de nyplanterade så håll upp med näringen i några veckor eftersom jorden innehåller näring och även för mycket näring kan skada plantorna.
  Hedvig Trädgårdsmästare
 • Hej igen,

  Hur är det med tomatnäringen https://www.plantagen.se/tomatnaring-250-ml-538067.html jag köpt hos er? Är det en stark eller svag lösning?

  Tack för hjälpen!
  Evelina
 • Du blandar näringen med vatten för att göra den mer eller mindre stark. Antingen så som det står på förpackningen och använder mer sällan eller mindre näring per del vatten och använder mer ofta.
  Hedvig Trädgårdsmästare
 • Hej igen, Jag har blandat den som det står på flaskan. 30 ml per 10 liter vatten. Men det står ingenstans hur ofta jag ska använda den med den upplösningen.
  Evelina
 • Det beror ju på hur stora och kraftiga dina plantor är. Börja med en gång varannan vecka och öka sedan på allt eftersom plantorna växer. Under högsäsongen på tomatplantan kan du vattna med det en gång i veckan.
  Hedvig Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din mejladress visas aldrig publikt.