Trips

Jag har sprayat grönsåpa i flera veckor i rad och tripsen värkar inte försvinna! Så jag har läst att dem inte gillar kyla och därför tänkte jag att man kan sätta växterna ute i några nätter. Då det är ganska kallt vid den tiden. Är det en bra idé?
Selma

Kommentarer

 • Hejsan!

  Tack för att du hör av dig!

  Attans, det låter som att du tyvärr fått dras med ett riktigt ihärdigt angrepp av trips. När det kommer till din föreslagna lösning så beror det lite på huruvida det skulle fungera eller inte.

  Dels handlar det om vilken sorts trips det är. En av sorterna, växthustrips, kan mycket möjligt frysas bort om det blir tillräckligt kallt. Problemet skulle då vara om växten i fråga som tripsen bor på tål den kylan.

  Sen finns ju risken att det inte är växthustrips, utan sådan trips som redan finns naturligt utomhus. De klarar ju tyvärr vårt klimat och då blir det dessvärre lite svårare att få bort dem.

  Du nämner att såpavatten inte fungerat så bra. Har du testat att tillägga 2 ml T-röd till varje 1 liter/1-2 msk såpalösning du haft? Det är en lite mer aggressiv blandning, men det kanske är precis vad din stackars växt behöver.

  Funkar inte detta kan du även se dig om efter nyttodjur. Tripsrovkvalster är ett sådant, och de äter tripsen som då har givit sig på din växt. Dessa ska gå att beställa online, men i dagsläget är det inget vi har i sortiment.

  Jag håller tummarna på att du snart blir av med tripsen!
  Jennie Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din mejladress visas aldrig publikt.