Växter till en altan!

Har en altan på 18 kvm , har en matgrupp i rotting och skulle vilja ha några krukor med växter i! Halva dagen i sol och halva dagen i skugga! Förslag på några fina och lämpliga växter till det?
Anitha

Kommentarer

 • Hej Anitha!

  Tack för att du tar kontakt med oss.
  Du skulle kunna ha fleråriga växter, alltså perenner, buskar eller träd på altanen. Men du skulle även kunna ha sommarblommor som dör när kylan kommer till hösten igen. Allt är möjligt och beror främst på vad du gillar i färg och form.

  Om du vill ha träd i kruka skulle du kunna ha såkallade prydnadsträd. Här hittar du en sammanställning av prydnadsträd som passar för halvskuggiga lägen.

  Om du vill ha buskar på altanen kanske något av dessa kan vara intressant. Och perenner skulle du kunna ha i en härlig blandning ensamma i en kruka eller så har du dom som underplantering om du väljer ett träd eller buske.

  Vill du hellre ha sommarblommor som står sig under vår och sommar hittar du dom här.

  Tänk på att det alltid är en chansning när det kommer till att få växterna att överleva vintern i kruka. Du kan isolera krukornas sidor invändigt med bubbelplast, liggunderlag eller frigolit för att öka chansen. Tänk även på att ju större kruka du planterar i desto mer jordvolym, vilket i sin tur ökar chansen till överlevnad under vinterhalvåret.
  Miriam Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din mejladress visas aldrig publikt.