Zebrasköld gulnar

Hej! Har nyligen köpt en zebrasköld hos er vars blad en efter en gulnar och vissnar. Vad kan detta bero på och vad ska jag göra åt det?
Elin

Kommentarer

 • Tack för ditt meddelande och fråga. Jag vill gärna förklara vad jag tror det här kan bero på samt ge dig lite skötselråd.

  När det gäller gula blad på växter och som med tiden ramlar av beror det nästan alltid på att växten får för mycket vatten. Så mitt råd är att du drar ner på mängden vatten du ger och tänk på att den just nu mår bättre av att torka ut lite extra mellan vattningarna än att ha en ständigt fuktig jord. Tänk även på att ha en ytterkruka eller innerkruka med dräneringshål i botten så att överflödigt vatten kan rinna ut på ett fat eller tömmas ut från ytterkrukan.

  Är det mindre än två veckor sedan du handlade den så ta med dig den och kvittot tillbaka till butiken och nyttja garantin.
  Hedvig Trädgårdsmästare
 • Hej och tack för svar! Hur ofta bör jag vattna den ungefär? Och när gäller er 12 månaders garanti på gröna växter?
  Elin
 • Tack för ditt meddelande och din fråga.

  En zebrasköld vattnas när jorden är torr.
  Hur mycket och ofta du ska vattna beror på hur din växt är placerad. Rent generellt om den står över ett element som går för fullt behöver du vattna mer och står den svalt eller i skugga behöver du oftast vattna mindre.

  Alla växter har olika behov och det kan också vara så att likadana växer som står på olika platser behöver olika mycket vatten. En bra tumregel är att känna med fingret ner i jorden eller lyfta på krukan och lära sig hur krukan känns nyvattnad eller när den är i behov av mer vatten. Du kan även införskaffa dig en fuktmätare som då gör jobbet åt dig.

  De flesta växter behöver inte lika mycket vatten under höst och vinter eftersom fotosyntesen i växten inte är lika aktiv under våra mörka månader och därför gör inte växten av med lika mycket vatten.

  Vill du veta mer om tips och tricks när det kommer till hur du vattnar dina växter kan du klicka dig in här.

  Här kan du läsa mer om våra garantier. 

  Hedvig Trädgårdsmästare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din mejladress visas aldrig publikt.